Menü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim

Eskiz Kağıdı

Filtre
Kategoriler
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
Sıralama
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Sıralama:
Toplam 41 ürün bulunmaktadır.

Teknik Çizim ve Eskiz Kağıdı

Çizim işlerinin tamamında kullanılabilen, çok yönlü çizim kağıtlarına eskiz kağıdı denmekte, bu kağıtların farklı kalınlık ve boyut birimleri herkesin ihtiyacına uygun çizim yüzeyini bulmasını sağlamaktadır. Teknik çizimler için genellikle A4 boyutları tercih edilmekle birlikte kalitesine ve özelliklerine göre pek çok teknik çizim ve eskiz kağıdı bulunmakta, bunları amaca göre değerlendirerek seçmek gerekmektedir. Aradığınız kaliteyi en uygun fiyat seçenekleriyle bulmanızı sağlayan ekibimiz ise bu kağıtlar için en başarılı markaları sizlere sunmaya devam etmektedir.

Eskiz Kağıdı Çeşitleri

 Özellikle mimarlık ve mühendislik alanlarında çalışan veya öğrenim görenler tarafından sıklıkla kullanılan eskiz ve çizim kağıtları, aynı zamanda sanatsal çizimler yapanlar için de ideal yüzeylerdir. Teknik amaçlı kullanıldığında saydam, yarı saydam veya opak olabilen bu kağıtlar hem rulo halinde hem de tek tek satılmaktadır. Eskiz kağıdı çeşitleri arasında ayrıca pürüz yönünden de farklılık bulunmakta, pürüzlü ve pürüzsüz yüzeylere ek yağlı seçenekler de görülebilmektedir.

Tüm bu çeşitlilik kağıtların geniş kullanım alanından ve her çizer ya da sanatçının özgün ihtiyaçlarından ileri gelmektedir. Sayfalarımızda inceleyebileceğiniz bahsedilen çeşitleri ve çok daha fazlasını sunan pek çok marka kağıt ve resim malzemeleri üretiminin önde gelen isimlerinden olmasıyla güvenle tercih edilebilir.

Eskiz Kağıdı Kullanım Alanları

Çizimle ilgilenen her eğitim bölümünün ve mesleğin ihtiyacı olan malzemelerin başında gelen eskiz kağıdı özellikle aktif proje geliştiren teknik meslek sahipleri tarafından kullanılır. Sıklıkla resim yapan sanatçıların ve kendini geliştirerek profesyonelleşme yolunda ilerleyen öğrencilerin de farklı ebatlar ve özelliklerle kullandığı bu kağıtlar, hayal edilen çizimlerin kusursuz şekilde gerçeğe dökülmesini kolaylaştırır.

Kullanım alanları benzer olduğu için aydınger kağıtlarla birlikte kullanılabilen, ancak kullanım şekilleri ve yapısal özellikleri itibariyle oldukça farklı olan teknik çizim yani eskiz kağıtları, asıl eserin veya resmin taslağını belirlemek için kullanılır. Yapılacak olan mimari proje veya sanatsal resim önce eksiz kağıdı üzerinde şekillenir, daha son detaylandırarak son halini vermek üzere bir başka kağıda aktarılır veya aynı kağıdın bir başka yüzünde hayal edilen haline dönüştürülür.

Eskiz defterlerinden farklı olarak tek ve büyük bir sayfa üzerinde birden fazla proje veya çizimin taslağını çıkarmayı kolaylaştıran eskiz kağıtları, bu amaçla kullanacak olanlar için rulo halinde de satılmaktadır. Farklı boyut seçenekleri arasından en çok tercih edilen eskiz kağıdı ebatları 35x50 ya da 70x100 cm. şeklinde olmakta, rulo şeklinde aldığınız kağıtlar ise metreleri bulabilmektedir. Boyut aralığı bir hayli geniş olan bu kağıtları hem A4 hem de A0 ölçülerinde temin edebilir, hangi boyut sizin için daha kullanışlı ise onu tercih edebilir, ihtiyaca uygun ideal eskiz kalemini de kullandığınızda ortaya kusursuz taslaklar ve çizimler çıkarabilirsiniz.

Eskiz Kağıdı Markaları ve Fiyatları

Alex Schoeller, Schoellershammer, Canson gibi son derece prestijli kağıt ve resim malzemesi üreticilerinin birbirinden farklı eskiz ve teknik çizim kağıtlarını bulabileceğiniz sayfalarımızda siz de güvenle alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Bu kağıtların renk, doku, kalınlık veya ebat dereceleri sizin ihtiyaçlarınıza aynı kalitede ancak kişiselleştirilmiş seçim olanaklarıyla yanıt vermek için çeşitlendirilmektedir. Bu sayede eskiz çizimleri veya teknik tasarımlar için tam olarak aradığınız kağıtları veya kağıt rulolarını kalite eşliğinde alabilir, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kağıtların fiyatları söz konusu olduğunda da tıpkı özellikleri gibi geniş bir aralık görülmekte, rulo halinde alınan kağıtların elbette birim başına düşen maliyeti daha uygun olabilmektedir. Ancak rulo gibi uzun bir kağıda ihtiyacınız yoksa fazladan ürün almak yerine tekli kağıtları, 10’lu, 25’li veya 100’lü paketler halinde alarak da tasarruf edebilirsiniz. Her durumda üstün üretim kalitesiyle senelerdir favoriler arasında yer alan pek çok resim malzemesi markasına ait eskiz ve çizim kağıtlarını en ekonomik fiyat avantajlarıyla kataloğumuzda bulabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

  • Teknik çizim ve eskiz kağıtlarının gramajları neyi ifade eder?

Kağıtları incelediğinizde paketin üzerinde 110 gr, 120 gr. gibi ifadeler yer aldığını görebilirsiniz. Bunlar kağıdın üretildiği hamurun ağırlığını ifade etmekte yani kağıdın kalınlığını göstermektedir. Çizim yapacağınız boya ve kalem gibi diğer malzemelerin özelliklerini düşünerek ideal kalınlıkta kağıdı bulabilirsiniz.

  • Kağıtları rulo olarak mı paket halinde almak mı daha avantajlıdır?

Farklı markaların rulo, tekli veya paket halinde satılan eksiz ve teknik çizim kağıtları arasında farklar görülebilir. Bu noktada öncelikle sizin hangi sıklıkta çizim yaptığınıza yani hangi miktarda kağıda ihtiyaç duyduğunuza odaklanmanız gerekir. Ayrıca emek gösterip zaman ayırdığınız ve sizin için çok önemli olan bu çizimler için en ideal kağıdın hangi boyut ve yapı özelliklerine sahip olduğu en önemli seçim kriteri olmalıdır.

  • Çizim ve eskiz kağıtları sadece karakalem eskizleri için midir?

İdeal hamura sahip kağıtları seçerek yalnızca eskiz kalemi ile değil akrilikten suluboyaya kadar her boya türüyle eskiz oluşturmanız mümkündür. Suluboya gibi su içeriği yüksek boyalarda kağıdın özelliklerine dikkat edilmeli, aydınger kağıdı gibi ince yapılı olanların veya boyayı çok fazla dağıtacak olan yüzeylerin ideal olmayacağı unutulmamalıdır.

  • Eskiz kağıtlarının doku ve renkleri neyi ifade eder?

Taslakların veya teknik çizimlerin nasıl durması gerektiğini belirlerken yüzey özelliklerinin önemi göz ardı edilmemelidir. Örneğin bazı kağıt yüzeyleri daha natürel bir doku sağlarken bazıları sarıya dönük renkleriyle daha farklı bir imaj oluşturacaktır. Beyaz çizim kağıtları ise çizimin daha aydınlık ve net görünmesini sağlayabilir. Kağıtların hemen yanında doku tipi ve renk özelliği belirtilmekte, kendi çizim amacınıza uygun kağıdı bu şekilde belirlemeniz mümkün olmaktadır.

  • Eskiz kağıtlarını kullanırken kalem ve boya seçimi nasıl olmalıdır?

Projenizde kullanabileceğiniz pek çok farklı dereceye sahip eskiz kalemi bulunmakta, önde gelen markaların eskiz kalemi ve boyaları ise yine sayfalarımızda yer almaktadır. Derecelerle ifade edilen sertlik ve renk yoğunluğu doğrultusunda eskizlerinizde istediğiniz gölge ve tonlamaları elde etmeniz mümkün olurken, seçtiğiniz doku ve renk özelliğine sahip kağıtlar ile hangi kalemin daha uygun olacağını belirlemek için eskiz kalemleri kategorimizi inceleyebilirsiniz.